LAAT JE VERBEELDINGSKRACHT DE VRIJE LOOP

Wat is er te zien?

Een bezoek aan het Charles Dickens Museum biedt je een unieke en overweldigende ervaring, die je niet snel zal vergeten.

De zeer uitgebreide collectie van het Dickens Museum maakt onderdeel uit van een sfeervol decor, waarin je je kunt wanen in de straten het Victoriaanse Londen.

Halverwege de 19e eeuw was Londen de grootste stad ter wereld met een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor vele kleurrijke figuren.

COMPLETE PERFECTION

Het Museum

Je bezoekt tijdens je wandeling de Library met een bijzonder grote collectie antieke uitgaven van alle werken van Charles Dickens.

Door het hele museum komt u vele van de Dickens karakters tegen, in het klein en in het groot. Onder meer krijgt u in The Industry een indruk van het tijdsbeeld van de industriële revolutie en de grote tegenstellingen tussen arm en rijk.

Speciale aandacht vragen wij voor de The Jewelry, waarin de kroonjuwelen van de collectie zich bevinden. Een 23 delige collectie van schitterende 3D keramiek sculpturen van beroemde scenes uit diverse boeken van Charles Dickens. Deze zijn in opdracht van het Charles Dickens Museum vervaardigd door de Engelse kunstenares Eva Poray.

Je passeert dan, onder een brug, Sjef’s Corner, waar de geest van de oprichter van het museum Sjef de Jong rondwaart en u, als zijn alom bekende alter ego Scrooge, vriendelijk welkom heet. Lees hier meer informatie over hem en de historie van het museum.

Daarna mag je op bezoek bij Charles Dickens zelf, en loopt via zijn Victoriaanse keuken naar zijn werkkamer in zijn buitenhuis in Gadshill Place.

Charles Dickens zit in zijn werkkamer, een 3D weergave van “The Dickens Dream”. Hij wordt omringd door vele van de karakters die hij schiep tijdens zijn leven, terwijl zij hem bezoeken in een droom. Ook is daar de echte, bijzonder kunstzinnig gesneden wandelstok van rozenhout te zien, die Charles Dickens als geschenk kreeg tijdens zijn bezoek aan Italië.

Daarna volgt een straatscene waar je een blik kunt werpen op scenes uit verschillende verhalen. Je ziet bijvoorbeeld de huiveringwekkende geest van Marley die een bezoek brengt aan Scrooge, tijdens een koude kerstavond bijna tweehonderd jaar geleden. Of je gluurt naar binnen bij de verlaten bruid uit Great Expectations, miss Havisham.

Wereld van Verbeeldingskracht

Veel van de karakters die Charles Dickens met zijn grote verbeeldingskracht tot leven riep, zijn in de actualiteit van de 21 eeuw nog onder ons, misschien zelfs duidelijker dan ooit.

Zij bieden eenieder van ons een inspiratie om de wereld om ons heen te bekijken met de verwonderde ogen van een kind. En zo te onderzoeken waar wij zelf staan in dit leven.

Een bezoek aan het Charles Dickens Museum is alleen al daarom voor iedereen de moeite meer dan waard!