Het Museum

Laat je verbeeldingskracht de vrije loop

Een bezoek aan het Charles Dickens Museum biedt je een unieke en overweldigende ervaring, die je niet snel vergeet.

De zeer uitgebreide collectie van het Dickens Museum maakt onderdeel uit van een sfeervol decor, waarin je je waant in de straten van het Victoriaanse Londen.

Halverwege de 19e eeuw was Londen de grootste stad ter wereld met een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor vele kleurrijke figuren.

charles Dickens Braamt

The Library

Je bezoekt tijdens je wandeling de Library met een bijzonder grote collectie antieke uitgaven van alle werken van Charles Dickens.

The Industry

Door het hele museum komt u vele van de Dickens karakters tegen, in het klein en in het groot. Onder meer krijgt u in The Industry een indruk van het tijdsbeeld van de industrialisatie en de grote tegenstellingen tussen arm en rijk.

The Jewelry

Speciale aandacht vragen wij voor de The Jewelry, waarin de kroonjuwelen van de collectie zich bevinden. Een 23 delige collectie van schitterende 3D keramiek sculpturen van beroemde scenes uit diverse boeken van Charles Dickens. Deze zijn in opdracht van het Charles Dickens Museum vervaardigd door de Engelse kunstenares Eva Poray.

Sjef’s Corner

Je passeert dan, onder een brug, Sjef’s Corner, waar de geest van de oprichter van het museum Sjef de Jong rondwaart en u, als zijn alom bekende alter ego Scrooge, vriendelijk welkom heet. Lees hier meer informatie over hem en de historie van het museum.

Charles Dickens’ Kitchen

Daarna ga je op bezoek bij Charles Dickens zelf, en loop via zijn Victoriaanse keuken naar zijn werkkamer in zijn buitenhuis in Gadshill Place.

The Dickens Dream

Charles Dickens zit in zijn werkkamer, een 3D weergave van “The Dickens Dream”. Hij wordt omringd door vele van de karakters die hij schiep tijdens zijn leven, terwijl zij hem bezoeken in een droom. Je ziet de echte, bijzonder kunstzinnig gesneden wandelstok van rozenhout, die Charles Dickens als geschenk kreeg tijdens zijn bezoek aan Italië.

Street Scene

Daarna volgt een straatscene waar je een blik werpt op scenes uit verschillende verhalen. Je ziet bijvoorbeeld de huiveringwekkende geest van Marley die een bezoek brengt aan Scrooge, tijdens een koude kerstavond bijna tweehonderd jaar geleden. Of je gluurt naar binnen bij de verlaten bruid uit Great Expectations, miss Havisham.